דיני ערב פסח שחל בשבת [מתוך "הגדה של פסח – עוז והדר"]

זמן הבדיקה והשריפה:
ערב פסח שחל להיות בשבת בודקים את החמץ בליל י"ג בברכה ואחר כך מבטל את החמץ כמו בשאר שנים. ושורפים את כל החמץ בערב שבת, חוץ ממזון שתי סעודות שיאכל בשבת עד שעה רביעית.
וטוב שישרוף החמץ עד סוף שעה חמישית כמו בשאר השנים, כדי שלא יטעה בשנים אחרות לבער אחר הזמן.
ולא יבטל החמץ בשעת הביעור, אלא בשבת קודם סוף השעה החמישית, ואפילו אם ביטל בשעת הביעור יחזור ויבטל בשבת.
תבשילים השבת: אין מבשלים לשבת זו תבשילי חמץ הנדבקים לקדירה. וטוב שיבשל בכלי פסח [מאכלים הראויים לפסח].
השכמה לתפילה: בשבת זו משכימים להתפלל, ולא יאריכו בתפילה כדי שיהיה להם שהות לאכול עד הזמן שמותר.
נקיון מקום האכילה: אחר שאכל סעודת שחרית ינער את המפה שאכל עליה ויקנח את הכלים באצבעו, ויטמין הכלי חמץ עם שאר כלי החמץ. נדבק חמץ בכלי ואינו יורד על ידי הקינוח, יש להדיחו להעביר החמץ. וטוב שיכבד את הבית מן הפירורים ע"י גוי, ואם אין שם גוי יכבד בעצמו ע"י שינוי.
השלכת שיירי החמץ: החמץ שנשאר אחר שאכל הסעודה ישליכנו לבית הכסא, אם הוא קודם שעה שישית שעדיין מותר בטלטול, ולאחר שעה שישית ישליכנו לשם ע"י גוי.
ביטול החמץ: אחר גמר האכילה והביעור יבטל החמץ כדרך שמבטל בשאר שנים, עד סוף שעה חמישית.
סעודה שלישית: לסעודה שלישית יאכל מצה עשירה קודם שעה עשירית, ובמדינתנו שאין נוהגים לאכול מצה עשירה יקיימה במיני פירות או בשר ודגים, ואף אחר שעה עשירית. וה"ה שיכול לקיימה באכילת תבשיל כגון קניידלע"ך קודם שעה עשירית. ויאכל רק מעט שלא למלא כריסו. וטוב שגם יחלק סעודת שחרית לשנים, ויברך ברכת המזון ואחר כך ישהה מעט [כדי שלא יגרום ברכה שאינה צריכה] ויחזור ויטול ידיו לשם סעודה שלישית, ויגמור אכילתו תוך הזמן המותר. וכיום נהגו בכמה מקומות לאכול אחר התפילה מאכלים קרים של חמץ ואחר חצות היום אוכלים מאכלים חמים שנתבשלו בכלי פסח ויוצאים בזה סעודה שלישית.