ציפורים לנוי סוכה – רמז ל-בְּצֵל כְּנָפֶיךָ

בספר צל הקודש (סוכות מנהגי קודש ג) הובא מנהג ראפשיץ "נהגו לעשות לנוי סוכה צורות של ציפורים וזה הוא עיקר הנוי סוכה והיו עושים צורת נשר וסביבו צפרים קטנים".
כיוצא בזה בספר סוכת בית ראפשיץ מביא, שזה היה מנהג קדמון בעיר פראנקפורט, וע"ש שהיא לרמז כי הסוכה רומזת לאימא דמסככא על בניה, או ע"ש הפסוק בצל כנפיך תסתירנו.
בספר דרכי חיים ושלום (אות תשלו) מביא: [ביום ו' דעשי"ת היה דרכו בקודש של הרה"ק ממונקאטש לדבר מענין הסוכה ותיקונה, ואמר כי מה שאומרים באותו יום בסליחות "יחביאנו צל ידו תחת כנפי השכינה" מקובל מבעל עטרת צבי זי"ע שזהו קאי על הסוכה, שחופפת עלינו ומצלת ומגנת על כלל ישראל, ומעוררים זכות מצות סוכה הקדושה שמעלתה מרומם מאוד, לצרף לזכותנו ולישועתנו], ואמר שמקובל בשם תלמידי הגה"ק מראפשיץ זי"ע שהי' דרכם בקודש לעשות ציורים ופרחים וכעין צפרים וכיוצא "לנוי סוכה", ורוב מעשיהם האלו הי' עושים עוד בעשי"ת, זולת תיקון הסוכה בעצם שהי' בימים שבין יוה"כ לסוכות, והי' כוונתם כדי להמשיך מהסוכה ישועות וזכויות ליום הקדוש והנורא ע"כ.
בענין זה סיפר הרה"ג רבי שמעון הירשלר מלונדון (שה לבית עמ' צח): בחג הסוכות ביקרתי אצל יהודי שנוהג במנהגי אשכנז הקדומים, וראיתי בסוכתו תלויים בצלים רבים ובתוכם כנף. ואמר לי ביאור הדבר, כי בצל אותיות בצל, ועם הכנף הוא רמז שבסוכה אנו חוסים "בצל כנפי" הקב"ה, כידוע שענין הסוכה הוא לחסות בצל כנפיו של הקב"ה. בוא וראה את יופי מנהגי ישראל הקדושים...