תפילה בציבור סגולה לפרנסה

וַעֲבַדְתֶּם אֵת ה' אֱלֹקֵיכֶם וּבֵרַךְ אֶת לַחְמְךָ וְאֶת מֵימֶיךָ וגו' (כג, כה).
בספר מאור ושמש (בפרשתנו ד"ה ועבדתם) כתב, כי עיקר עבודת ה' היא שישתתף אדם עם הציבור, ואם מתפלל עם הציבור יהיה מובטח לו שפרנסתו תהיה מצויה במעשי ידיו. וזהו פירוש הפסוק "ועבדתם את ה' אלהיכם" - פירוש לשון רבים, ואיזה עבודה שהיא בלב, הוי אומר זו תפילה, ואמר הכתוב אם תעבדו ביחד את ה' אלוקיכם, דהיינו שתתפללו יחד עם הציבור, "וברך את לחמך ואת מימיך" פירוש שיברך את פרנסתך שתהיה לך פרנסה טוב ורחבה עיי"ש.
גם הגאון בעל הכתב סופר (פרשת עקב ד"ה ולעבדו) כתב, שהקובע זמן לתפילה עם הציבור, יתן לו ה' ברכה בחפציו ויצליח בפרנסתו.
ודברים נפלאים כתב הרה"ק רבי אהרן מקרלין בספר בית אהרן (סדה"י) בהאי לישנא: "וזה אצלי ברור אשר תפילה בציבור יכולה לעזור לאדם בכל דבר, כמו צדיק הדור" עכ"ל.
ומעשה שהיה (תפארת רבותינו אלכסנדר עמ' נז), סוחר אמיד היה רבי נתן יהושע ממלאווא, וטרדות מסחרו שטפוהו עד שהיה מתפלל ביחידות, לחסוך זמן. ביום מן הימים נהפך עליו הגלגל, ואיבד כל כספו. בא לפני רבו, הרה"ק רבי יחיאל מאלכסנדר זצ"ל. אמר לו הרבי: "יש בידי סגולה לפרנסה, והיא תפילה בציבור". והסביר: בתפילת עמידה י"ט ברכות, וכן בחזרת התפילה. ואמרו חז"ל (ברכות נג, ב) שהעונה אמן גדול מן המברך, הרי עוד י"ט. ג' פעמים י"ט, כמנין ז"ן.
קיבל עליו רבי נתן יהושע להתפלל במנין, לכוין בחזרת התפילה ולענות אמן על כל ברכה. שב לעירו, והנה לקראתו נכרי שרגיל היה לסחור עימו. שאלו: "מדוע אינך בא לסחור? יש לי בריכת דגים למכור!". ענה שהוא בא מהדרך ואין עמו מעות. ענה הנכרי: "איני דחוק במעות, תשלם כאשר תמכור!"
מאותו עסק התחיל מסחרו משגשג מחדש, וכל ימיו הקפיד על תפילה במנין כדינה!