'עוג מלך הבשן – תורות'

וַיֵּצֵא עוֹג מֶלֶךְ הַבָּשָׁן (כא, לג).
סיפר הרה"צ מבילגוריא זצוק"ל: מרן מהרי"ד [מבעלזא] זי"ע נפגש פעם במארינבאד בימות הקיץ עם הרה"ג רבי עקיבא סופר מפרעשבורג, בעל הדעת סופר זצ"ל.
אמר לו אז כ"ק מרן המהרי"ד זי"ע, שאם היה לפניהם ספר תורת משה מהחתם סופר היה מראה לו שם חידושי תורה מכ"ק מהר"ש מבעלזא זי"ע. וסיפר לו השתלשלות הדבר:
פעם הגיע שמועה לאזני מרן החתם סופר, כי בגאליציה ישנו רבי האומר תורות "עוג מלך הבשן", והיינו תורות חסרות טעם, כעוגה מלוחה ועשנה [הכוונה היתה גם לזלזל בדרך הפירוש של החסידים, כאילו מפרשים עוג מלשון עוגה וכו']. מרן החתם סופר הצטער לשמוע על כך, והשמועה הגיעה אל מרן המהר"ש מבעלזא זי"ע.
כדי להוכיח את האמת וליישב את דעתו של החתם סופר ביקש מאחד מן החסידים שהיה ת"ח עצום וגם עשה חיבור על הזוהר, שכאשר יהיה בפרעשבורג יבקר אצל מרן החתם סופר ויוכיח לו שההולכים רכיל סלפו והציגו את הדברים בצורה לא נכונה.
כשהגיע החסיד הנ"ל, הרצה החתם סופר את שיעורו לפני התלמידים, והאורח נטל גם הוא חלק בשיעור. לאחר הלימוד הזמינו החתם סופר לסעוד אצלו, וראה לפניו איש ת"ח גדול. אז הציג את עצמו שהוא מחסידי בעלזא, וגרם קורת רוח למרן החתם סופר לראות האמת ששווא הלשינו לפניו. באותה סעודה אמר החסיד ב' או ג' תורות בדרך אגדה ששמע מפי כ"ק מרן מהר"ש זי"ע.
אצל הח"ס היו הדברים חשובים ביותר, ורשמם בקונטרס חידושיו שהיה לפניו, אבל לא ציין בשם מי שמעם, ולכן לאחר פטירתו נדפסו גם התורות הללו יחד עם שאר דברי התורה שלו ב"תורת משה".
והוסיף הגה"צ [מהר"ם מבילגורייא] לספר, שכאשר הגיע לאזני מרן מהר"ש זי"ע מה שאמרו עליו, אמר בדרך צחות שבאמת גם לזה יש מקור, שהרי בתוס' במס' נדה דף ס"א בד"ה זה עוג, כתבו בשם המדרש שעל כן נקרא עוג, שמצאו לאברהם כשהוא עומד בגרנות לתקן עוגות לפסח!