סגולה נפלאה להתפלל עם הציבור

דַּבֵּר אֶל כָּל עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם קְדֹשִׁים תִּהְיוּ כִּי קָדוֹשׁ אֲנִי ה' (ט, ב). וברש"י ז"ל פרשה זו נאמרה בהקהל מפני שרוב גופי תורה תלוין בה וכו'.
הרה"ק רבי שמואל צבי מאלכסנדר זי"ע בספרו תפארת שמואל בפרשתנו מאריך בדברים נפלאים בענין שנאמרה פרשה זו בהקהל יותר משאר המצות, וזה לשונו: "דבזמן שישראל נאספים ומחוברים יחד אז המה מחוברים בשרשם ולא יכשרו לקבלת טומאה ח"ו, משא"כ בתלושים, וכמו שעינינו ראו ממי שהשחיתו דרכם ר"ל שראשית דרכם היה שפרשו עצמם מהכלל ישראל, ושחקו ממנהגי ישראל ומאסיפתם עד שיצאו מן הדת וכפרו בעיקר ר"ל, משא"כ מי שמחבר א"ע עם הכלל ישראל, כי לא יניחו להפילו בבאר שחת".
ומוסיף בדברים נפלאים במעלת וסגולת "תפילה בציבור" וזה לשונו: "להיות זהיר להתפלל בציבור, כי תפילת הציבור אינה נבדקת (זוה"ק ח"א רלד, א), וכמו שאיתא במדרש איכה (איכ"ר ג, ג): "כל המתפלל עם הציבור למה הדבר דומה, לבני אדם שעשו עטרה למלך, בא עני אחד ונתן חלקו בתוכה, מה המלך אומר: בשביל עני זה איני מקבלה? מיד מקבלה! כך אם היה עשרה צדיקים עומדים בתפילה, ורשע אחד ביניהם, מה הקב"ה אומר: בשביל הרשע הזה איני מקבל תפילתם?". וכמו שהזהיר על זה כ"ק אחי אדמו"ר הקדוש (=הישמח ישראל) זצללה"ה, והבטיח עוד כי לא יפסיד מי – אם ימתין על הציבור, ואדרבא ירויח עוד בזה. וכמה נאמנה הבטחתו.
""ובזמן הזה כאשר אין אנחנו חסידים גדולים כל כך, מהראוי ונכון להיות זהיר להתפלל בציבור. וכמו ששמענו מכ"ק אבינו אדמו"ר (=הרה"ק רבי יחיאל מאלכסנדר) זצללה"ה שדיבר עם אחד לפעול אצלו שיתפלל בציבור, והיה מתרץ את עצמו "שאין המסחר מרשה לו שעות לזה", הגיד לו אאמו"ר זצללה"ה בלשונו הקדוש: "בשביל זה המסחר שאין מרשה לך להתפלל בציבור – לא באת לעולם, ובשביל מסחר הזה שאתה באת לעולם – הוא מרשה לך להתפלל בציבור"... עכ"ל.
וידועים הדברים מה שכתב בספר מאור ושמש (פר' משפטים ד"ה ועבדתם) שלא רק שלא יפסיד פרנסתו אם יתפלל עם הציבור אלא אדרבה בזכות זה יתברך פרנסתו וזהו תוכן דבריו: "כי עיקר עבודת ה' היא שישתתף אדם עם הציבור, ואם מתפלל עם הציבור יהיה מובטח לו שפרנסתו תהיה מצויה במעשי ידיו. וזהו פירוש הפסוק "ועבדתם את ה' אלהיכם" - פירוש לשון רבים, ואיזה עבודה שהיא בלב, הוי אומר זו תפילה, ואמר הכתוב אם תעבדו ביחד את ה' אלוקיכם, דהיינו שתתפללו יחד עם הציבור, "וברך את לחמך ואת מימיך" פירוש שיברך את פרנסתך שתהיה לך פרנסה טוב ורחבה" עיי"ש.
גם הגאון בעל הכתב סופר (פרשת עקב ד"ה ולעבדו) כתב, שהקובע זמן לתפילה עם הציבור, יתן לו ה' ברכה בחפציו ויצליח בפרנסתו.
ונחתום בדברים נפלאים שכתב הרה"ק רבי אהרן מקרלין בספר בית אהרן (סדה"י) בהאי לישנא: "וזה אצלי ברור אשר תפילה בציבור יכולה לעזור לאדם בכל דבר, כמו צדיק הדור" עכ"ל.