נמשחת ונתעטרת במידת "אשריך"

מדוע לא מוזכר שמו של "רבי שמעון" בכל הפיוט, ורק מוזכר בשם אביו 'יוחאי'.
הרה"ק האמרי חיים מויז'ניץ זצ"ל פירש "בר יוחאי נמשחת אשריך" עפ"י העובדה הידועה שהיתה עם הרבי ר' זושא זי"ע. כשהרבי ר' שמעלקא מניקלשבורג ואחיו הרה"ק רבי פנחס בעל ה"הפלאה" זי"ע, הגיעו בפעם הראשונה אל הרבי ר' בער המגיד ממעזריטש זי"ע, ושאלו אותו: הנה על המשנה (ברכות נד.) "חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה", אומרת הגמרא (שם ס:) "לקיבלינהו בשמחה". והדברים קשים להבנה – איך יוכל אדם לברך על הרעה מתוך שמחה כשליבו מר עליו?
השיב להם הרבי ר' בער: "גייטץ צו מיין זוסיא" [לכו נא אל זוסיא שלי].
באותה שעה ישב הרבי ר' זוסיא בביהמ"ד והכניס עצים לתנור, כדי להסיקו ולחמם את ביהמ"ד לבני החבורה. נכנסו הרבי ר' שמעלקא ובעל ה"הפלאה" וקראו בשמו, ואמרו לו "הרבי שלח אותנו אליך, לשאול אצלך איך ניתן לברך על הרעה בשמחה".
תמה הרבי ר' זושא: "הרבי שלח אתכם אלי? לא יתכן, שהרי את השאלה הזאת ניתן לשאול רק את מי שכבר היה לו פעם רע, אבל לי מעולם לא היה רע; אם כן, איך אדע כיצד ניתן לברך את ה' בשמחה כאשר המצב בכי רע?!"
הפטיר האמרי חיים: "סאיז א מדריגה – אז א ילוד אשה זאל זיך קענען אזוי אויס ארבעטען, אז ס'זאל איהם קיינמאהל נישט זיין שלעכט!" [זוהי מדרגה, שילוד אשה יוכל לעבד את עצמו כל כך, עד שאף פעם לא יחוש שרע לו]... "ס'איז המדריגה אין למעלה הימנה, אסאך גרעסער ווי א מופת – ווי קומט א מופת צו דעם?! [זוהי מדרגה שאין למעלה הימנה, מדרגה גדולה הרבה יותר ממעשה-מופת, ואין מגיע מופת למדרגה זו?]. הרבי ר' זושא היה עני ואביון, אולם אף פעם לא היה בעל יסורים, כי תמיד היה סמוך ובטוח בה'.
סיים מרן האמ"ח: כזאת היתה מדרגתו של התנא הק' רבי שמעון בר יוחאי זי"ע, עליו נאמר "בר יוחאי נמשחת אשריך", נתברכת במידה כזו, שתמיד בכל מצב, היה "אשריך" וטוב לך.
כשסיפר האמ"ח זי"ע את העובדה הנ"ל בשולחנו הטהור בל"ג בעומר תשכ"ד, הוסיף על כך: ידוע מה שפירשו צדיקים על הפסוק בתהלים (כא, ו) "הוד והדר תשוה עליו", שיש לקנות את מידת ההשתוות, בין כשמצבו בבחינת 'הוד', ובין כשחס ושלום נהפך ה'הוד' ל'דוה' ('הדר' בלשון ארמי פירושו חזר ונתהפך), 'תשוה עליו' – יהא הדבר שווה אצלו, שלא יתגאה כאשר טוב לו, וגם לא יפול ברוחו כאשר מר לו, אלא הכל יהא אצלו בבחינת טוב וחסד.
בסיום דבריו התבטא האמרי חיים: מדרגה גבוהה זו – ניתן לקנות אצל רבי שמעון בר יוחאי, וכמאמר הזמר "שם קנית הודך והדרך" – אצל רבי שמעון הנך יכול לקנות את מידת ההשתוות.