אכילת בשר ב'סעודת ברית' סגולה שיגדל הילד כתלמיד חכם

וּבֶן שְׁמֹנַת יָמִים יִמּוֹל לָכֶם כָּל זָכָר (יז, יב).
בסעודת ברית מילה הקפיד הרה"ק רבי יחזקאל משינאווא זצ"ל שיאכלו בשר, שהדבר משפיע להתפתחותו הרוחנית של הילד ומכירים בגדלותו אם הגישו בשר בסעודת הברית שלו (דברי יחזקאל עמ' שפב).
באותו ענין סיפר כ"ק מרן אדמו"ר בעל פני מנחם מגור זצ"ל בסעודת ברית לנכדו: פעם בא יהודי להרה"ק רבי יחזקאל משינאווא ושטח לפניו את צערו בגלל בנו שסטה מדרך הישר, אמר לו הרבי משינאווא, הסיבה לזאת היא מפני שלא עשו סעודה בזמן כניסתו בבריתו של אברהם אבינו, תמה היהודי על דברי רבינו הלא הנני זוכר שכן עשו סעודה, פנה אליו שוב וחזר על דבריו, ונזכר שהברית היה באיזה כפר וכן עשו סעודה אבל בלי הגשת בשר רק סעודה חלבית. ואמר לו רבינו דע כי אכילת בשר בהמה בברית מחזק את האמונה" עכ"ד.
בענין זה, ידוע אמרתו של הגה"ק ה'ברוך טעם' מלייפניק שאחת הסיבות מחדירת הרפורמים בגרמניה היא, מפני שהפסיקו לעשות סעודה של בשר בברית והחליפו בסעודה חלבית.
ונסיים בדבר פלא, שאף מי שלא עשה סעודה בשרית בעת ברית מילה, יש לה עדיין תשלומין, וכה סיפר הרה"ח רבי חיים שלום שווארץ (הובא בירורי חיים – ח"ג עמ' תתקיג): ששמע מאחד היושבים בבעלזא, מעשה בילד כבן חמש שנים שראשו לא הצליח לקלוט את הקריאה והנקודות, ונכנסו הוריו לאדמו"ר הרה"ק רבי אהרן מבעלזא זצ"ל לבקש עצה וברכה, שאלם אם בסעודת ברית המילה שלו נתנו לקהל המשתתפים בסעודה 'בשר בהמה', ואבי הילד ריענן זכרונו ואמר שכלל לא הגישו בשר, נענה המהר"א זצ"ל ואמר: עדיין יכול הינך לתקנו ב'חומש סעודה' עכ"ד.