טעה וקרא חצי הלל

שאלה:
טעה בחול המועד סוכות ואמר חצי הלל. רק לאחר שחתם הברכה נזכר שצריך לומר הלל שלם. מה עליו לעשות.
תשובה:
צריך להשלים את מה שהחסיר, אך מאחר והקורא הלל למפרע לא יצא (תכב, ו), צריך לחזור ולהתחיל מהמקום שדילג בפרק "לא לנו" וימשיך עד סוף ההלל. וצריך לשוב ולברך קודם שקורא "לא לנו" כיון שהסיח דעת לאחר שחתם הברכה. ואף למנהג עדות המזרח שמברכים "אשר קדשנו... לגמור את ההלל" וכאן הרי אומר רק מ"לא לנו", בכל זאת יברך "לגמור" כיון שבזה הוא משלים וגומר את ההלל.
יסוד הדברים:
ברכה על השלמת חצי מצוה, הורה רבינו הגרי"ש אלישיב למי שהחסיר כמה תיבות בקריאת המגילה, ולאחר ששב לביתו הלך לנוח ורק לאחר מכן התעורר לשאול על כך, שיברך מחדש כיון שכבר הסיח דעת מהמגילה ויקרא ממקום הטעות. כדברי הביאור הלכה (תרצ, ד"ה אין מדקדקין) "אם חיסר לגמרי איזה תיבה בקריאה, לדעת כל הפוסקים חוזר ומברך" ואף שכבר יצא ידי חובה על מה שקרא עד כאן (כמבואר בשלחן ערוך שם ו), מכל מקום כיון שהסיח דעתו חוזר ומברך על מה שמשלים מכאן ואילך. הרי שמברך ב' פעמים על אותה מצוה.
ואין להקשות מהמבואר בבדיקת חמץ (תלב, ב) "אם בעל הבית רוצה יעמיד מבני ביתו אצלו בשעה שהוא מברך, ויתפזרו לבדוק איש במקומו על סמך ברכה שבירך בעל הבית". וכתב המשנה ברורה (שם יא) "אם לא שמעו ברכתו, לכתחילה אין לשלחם לבדוק. ומכל מקום אם קשה לו לגמור הבדיקה בעצמו, יכול לבקש מאחר שיסייענו ואינו צריך לברך, כיון שכל הבדיקה מצוה אחת היא וכבר בירך בעל הבית עליה". משמע שאין לחזור ולברך ב' פעמים על אותה מצוה.
משום ששונה בדיקת חמץ שכבר בירך עליה בעל הבית שהוא העיקר, אך ב' שלוחים יכולים לברך כל אחד בפני עצמו על חלקו בבדיקה.