הולכי דרכים - ז

שכירות דירת נופש או צימר
הכשר המטבח
א. מלבד חיוב טבילת כלים שמוטל עלינו קודם אכילה בכלים הנקנים מן הגוי, וכמו שנפרט בהמשך, יש חיוב הכשרת כלים, והיינו לוודא שאין שום ממשות או בליעה של איסור בכלים שאוכלים. במידה ויש צורך להכשיר וגם להטביל כלי וכגון שקונה כלי יד שניה מגוי ובלע איסור, לכתחילה יש להכשיר את הכלי קודם הטבילה. (שו"ע יו"ד סי' קכא).
ב. לפני כל הכשרה יש לודא שהכלי לגמרי נקי מכל לכלוך, חוץ מבאופן שנכשיר את הכלי ע"י ליבון חמור. יש לוודא שלא השתמשו בכלי 24 שעות קודם ההכשרה. במידה ולא ידוע אם השתמשו בכלי ואי אפשר לברר זאת נוקטים שלא השתמשו בזה 24 שעות דסתם כלים אינם בני יומן.
ג. יש שלוש אפשרות להכשיר כלי, א' על ידי הגעלה (מכניסים את הכלי במים רותחים המעלים בועות), ב' על ידי ליבון קל והיינו שמכניסים אותו באש עד שקש נשרף עליו, ג' על ידי ליבון חמור והוא שמכניסים את הכלי באש עד שניצוצות ניתזים ממנו (והוא דרגה יותר גדולה של ליבון). ראוי לציין שהיום החומרים נעשים באופן שאינם מוציאין יותר ניצוצות, אבל כבר הורו הפוסקים שחום של 371 מעלות צלזיוס הוי ליבון חמור (הגעלת כלים בשם האגר"מ עמ' תמה).
כלל גדול יש בהכשר כלים כבולעו כך פולטו והיינו שאיך שכלי בלע את הדבר האסור או שרוצים להוציא כך מוציאים אותו, והיינו שאם בלע על ידי משקה אפשר להוציאו על ידי הגעלה ואם בלע ללא משקה אין לכלי הכשר אלא ע"י ליבון (שו"ע או"ח תנא סעי' ה).