הגה"ק רבי מרדכי יהודה ליב וינקלר זיע"א אבד"ק מאד ובעל לבושי מרדכי י"ז בתמוז תרצ"ב

הגה"ק רבי מרדכי יהודה ליב נולד בהונגריה בשנת תר"ד לאביו הג"ר נפתלי וינקלר.
למד בישיבת פרשבורג אצל רבי אברהם שמואל בנימין סופר בעל 'כתב סופר'. ובשנת תרמ"ד מונה כרבה של העיר מאד שבהונגריה, והקים בה ישיבה. העמיד תלמידים רבים, ביניהם שהפכו לתלמידי חכמים גדולים. בין תלמידיו שם היו הגה"צ רבי מרדכי בריסק והגה"צ רבי דוד יהודה זילברשטיין שהיה אב"ד וייצן.
חתנו (בזיווג ראשון) היה הרב יוסף צבי דושינסקי, גאב"ד העדה החרדית בירושלים.
מהתשובות שהשיב לשואליו הרבים חיבר את ספר השו"ת 'לבושי מרדכי', שנדפס בשבעה חלקים בין השנים תרע"ב - תרצ"ז. חיבר גם חידושים בשם 'לבושי מרדכי' על מסכת נדרים, וספרים נוספים. המהר"ם וינקלר נתבקש לישיבה של מעלה בשבעה עשר בתמוז בשנת תרצ"ב.
שכח מ'מרדכי'
סיפר לי הרה"ח הישיש ר' ישעי' מנחם קליין ע"ה, ששמע מתלמידי הגאון בעל לבושי מרדכי זצ"ל ממאד, שפעם אחת בא רב אחד מרוסלאנד שהיה גאון עצום וברח משם מחמת הקאמוניזם, אמרו לו שילך להלבושי מרדכי ויראה תלמיד חכם. נסע למאד והתפלל שחרית עם המנין של הרב. כשהרגיש בו הלבושי מרדכי הזמין אותו לסעודת שחרית.
לאחר הסעודה התחיל לשוח בדברי תורה, וכה דברו כל היום, הלבושי מרדכי הראה בקיאות רב בש"ס בבלי וירושלמי (דער לבושי מרדכי האט דורכגעווארפן בבלי און ירושלמי). לאחר שגמרו ונתפעל הרב הנ"ל מאד מהלבושי מרדכי, אמר להלבושי מרדכי, הרב באמת זוכר בבלי וירושלמי רי"ף ורשב"א, אבל ממרדכי אחד שכח, מרדכי אחד אינו זוכר.
המשמש של הלבושי מרדכי נרגז מאד מדבורים אלו, אמנם הלבושי מרדכי שאל אותו בחיוך לאיזה מרדכי הוא מכוין. הראה הרב על הלבושי מרדכי ששמו מרדכי, ומעצמו שכח, כי בשעה ששח עמו בדברי תורה ראה הרב גם גודל ענותנותו של הלבושי מרדכי.