הגה"צ רבי מאיר בראנדסדארפער זצ"ל בעל קנה בושם כ' אייר תשס"ט

הגה"צ רבי מאיר בראנדסדארפער נולד בשנת תרצ"ד באנטוורפן שבבלגיה. סבו מצד אמו היה הגה"צ רבי ישכר שלמה טייכטל הי"ד, מחבר שו"ת 'משנה שכיר'. בזמן השואה ברח עם הוריו לצרפת, ומיד לאחריה בשנת תש"ה עלה עמם לירושלים, שם התקרב לאדמו"ר רבי אהרן ראטה בעל 'שומרי אמונים' ולגאב"ד המהרי"ץ דושינסקי. תקופה מסוימת למד בישיבת מיר.
נסמך ע"י גדולי רבני ירושלים, ובשנת תשכ"ז מונה לרבה של שכונת בתי אונגרין הסמוכה למאה שערים מטעם העדה החרדית, וכראש בית המדרש של חסידות 'תולדות אהרן'. בשנת תשנ"ו מונה כחבר הבד"ץ, והיה האחראי על מערך הכשרות. היה ממייסדי חסידות 'תולדות אברהם יצחק', ומונה ע"י האדמו"ר לרב החסידות.
עוד יהודי אחד שיטבול במקוה
שוה לי יותר מכל התורה שלמדתי
ידוע פעולותיו הרבות של הגאון הגדול רבי מאיר בראונסדארפער זצ"ל בעל 'קנה בושם' וחבר ביד"צ העדה החרדית למען בניית מקואות, אשר טרח ועמל כל ימיו להעמיד המקואות על תילה בחומרות והידורים. המומחה לעניני מקואות הרב החסיד רבי יחזקאל ראזענבערג שליט"א מבית שמש, ששימש את הגר"מ בתחום זה ועמד לימינו הרבה שנים לטובה מספר "זכיתי אף לשמוע אמירה נדירה חודרת ונוקבת מפי הגאון רבי מאיר, שביטאה עד כמה בער הדבר בנפשו, וכה אמר "עוד יהודי אחד שיטבול במקוה שוה לי יותר מכל התורה שלמדתי".
וגם זכיתי לראות 'מופת' בעסקו בעבודת המקואות, היה זה בסופו של חורף אחד, כשבמהלך אחד מביקורי התכיפים במקואות גיליתי שמימי האוצר נרקבו, לא נותרה ברירה אלא לשפוך את כל המים, ואני כמובן דאגתי מאוד איך יהיה לנו מקוה בזמן הקיץ, תינתי את צערי ודאגתי לפני הגאון רבי מאיר זצ"ל, והוא לא דאג, ואמר "מי שנתן לנו מצות טהרה הוא יתן לנו מים, נו, לך תמלא אוצר בעיצומו של ניסן". – היה זה באחד הלילות אחר פסח, והטלפון צלצל, הגר"מ הי' על הקו כולו נרגש, 'דו זעהסט וואס טוט זיך? עפן די פענסטער', מיהרתי אל החלון ורעש גשמים אדיר קידם אותי. הבלתי ייאמן קרה וגשם ממטרים ירד משך כמה שעות רצופות, למחרת היה האוצר מלא במים צלולים ומהודרים.