הגאון הקדמון רבינו יצחק מקורביל זצ"ל הסמ"ק כ"ח אייר ה"א שנת מ'

רבינו רבי יצחק ב"ר יוסף מקורבייל (קורביל) היה מחכמי צרפת בסוף תקופת בעלי התוספות. נולד בערך בשנת ד"א תתק"ע, והיה תלמידו וחתנו של ר' יחיאל מפריז. כונה גם 'ר' יצחק בעל החוטם'. היה בן דורו הצעיר של ר' משה מקוצי, והושפע מאוד מספר המצוות הגדול שלו (הסמ"ג); אולם הוא הגיע למסקנה שאורכו של הספר וסידורו מתאימים אותו בעיקר לשימושם של תלמידי חכמים, ושיש לחבר ספר מצוות קצר על ההלכות הנוהגות בזמן הזה, שיהיה נפוץ ושימושי יותר. לכן חיבר את ספרו 'עמודי גולה', אותו כינו, כדי להבדילו מן הסמ"ג שקדם לו, 'ספר מצוות קצר' (או 'קטן'), ובקיצור 'סמ"ק'. הוא חילק אותו לשבעה חלקים כנגד ימי השבוע, כדי שכל אחד ילמד חלק אחד ממנו כל יום.
הוא סיים לחבר את הסמ"ק בשנת ה"א ל"ז , ודאג להעתקתו ולהפצתו בקהילות. ואכן הספר הפך לאחד מספרי ההלכה הנפוצים ביותר באשכנז לפני עידן הדפוס, וחכמי דורו והדורות הבאים הרבו להשתמש בו ולהגיה את הגהותיהם על גליונותיו. בעיקר נתפרסמו הגהות רבנו פרץ ב"ר אליהו, בן עירו הצעיר ממנו (נפטר בערך בשנת ה"א ס'), שהפכו לחלק בלתי נפרד מהספר, וכמה מהן אף חדרו במשך הזמן לתוך הטקסט עצמו. רבנו פרץ עמד בראש ישיבה גדולה שממנה יצאו קבצי תוספות חשובים, והוא נחשב מחותמי תקופת בעלי התוספות. הסמ"ק והגהות רבנו פרץ מצוטטים פעמים רבות מאוד על ידי פוסקי הדורות.
במקום שאתה מוצא חריפותו - שם אתה מוצא בקיאותו
חיבר ס'פר מ'צות ק'טן [סמ"ק], והיה עמקן וחריף עצום, כאשר אנו רואים בתוס' פסחים (כב:) ד"ה לכם שהביאו קושיא בשם הר"י מקורבל בחריפות גדולה. ואעפ"כ את ספר המצות כתב בפשטות נפלאה, כדי שיהיה הספר שוה לכל נפש, ויוכלו כולם כאחד ללמוד בו, ובמקום שאתה מוצא חריפותו שם אתה מוצא בקיאותו.
הסמ"ק חילק את ספרו לשבעה ימים, כדי שילמדו בכל יום חלק אחד מהספר, וציוה להעתיק את הספר בכל מקומות תפוצות הגולה, והכספים למעתיקי הספר יקחו מקופת הקהילה, ובכל מקום שיבוא אליו השליח בכדי שיעתיקו את הספר, לא ישהה שם השליח יותר מיום אחד, ואם השליח צריך לשהות במקום יותר מיום אחד, אזי חייבים ראשי הציבור ליתן לו שש מטבעות אכילה שתיה ולינה. ובדרך הזאת הפיץ את ספרו הבהיר בכל רחבי מדינת אשכנז.