אמירה לנכרי במי ששכח לנתק את החשמל שבדלת המקרר

שאלה:
מצוי הוא עד מאוד ששוכחים לנתק מערב שבת את נורת החשמל שבדלת המקרר, ובכל פעם שפותח את המקרר הנורה נדלקת; האם מותר לגוי שיפתח או יכבה את החשמל שבמקרר.
תשובה:
אסור לקרוא לגוי שיפתח את המקרר כדי להוציא משם את מאכלי השבת, ומשום שהאיסור שבת נגרם מיד בפתיחתו, שהרי לא שייך לפתוח את המקרר בלי שתדלק הנורה נמצא שבאותה פעולה שפותח את המקרר הוא מדליק את הנורה והוה כמדליק בידים, וזה לא התירו אף כשאינו מתכוין, ולצורך גדול או לאורחים אפשר להקל באמירה לנכרי.
הרחבת הדברים:
אף שלכאורה יש להתיר לפי מש"כ המשנ"ב (סי' רעז ס"ק טו) על מש"כ הרמ"א שם בסעיף ג', דאם שכח נר על הטבלא ינער את הטבלא והוא נופל אפילו אם הוא דולק רק שלא יכוין לכבותו, ועל זה הוסיף הרמ"א: וטוב לעשותו ע"י אינו יהודי במקום שאין צורך כל כך, ובמשנה ברורה שם כתב, דאפילו בנר של שמן שרי דבמקום שאין מתכוין שרי על ידי אינו יהודי אפילו הוא פסיק רישא, ע"כ.
אבל זה אינו דומה לנידון דידן, כיון דשאני התם שעיקר רצונו לעקור הטבלא ממקומה ואף שהנר יפול ויכבה דפסיק רישא הוא בכל זאת מותר על ידי גוי דסוף סוף דבר שאין מתכוין הוא ושרי, משא"כ כאן. וכ"כ הגרשז"א זצ"ל בשו"ת מנחת שלמה (ח"א סימן צא אות ט) עיי"ש. ומעתה הגם שהיה מקום לומר שהדמיון עולה יפה מכל מקום כפי שכתבתי שאני זה מזה, על כן אין להתיר הפתיחה אפילו על ידי גוי, אולם לצורך גדול שעיקר המאכלים לשבת נמצא שם או לצורך אורחים מותר באמירה לנכרי כמו שכתב האגרות משה (ח"ב סימן ס"ח) דלעתו הוה פסיק רישא, ופסיק רישא מותר באמירה לנכרי.