ריקוד 'והיא שעמדה' במרפסת נושאים: במעגל השנה, כללי

שאלה
מנהג יפה נהגו בבית משפחת בעלי שיחי', כשמגיעים בהגדה של פסח לאמירת 'והיא שעמדה', נעמדים כל בני המשפחה לריקוד במנגינה משפחתית עתיקה של המילים. אתנחתא זו תורמת הרבה לאווירה הייחודית של הסדר במשפחתנו, גם מהבחינה הטכנית של חילוץ העצמות באמצע ה'הגדה' שאורכת זמן רב. פעם נוספת שבה כל המסובים קמים, היא בעת אמירת 'בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים', אז קם עורך הסדר ומניח את כרית ההסבה על שכמו כשק ובעקבותיו כל המסובים הולכים סביב השולחן כהולכי מדבר.
השנה עברנו לדירה חדשה וגדולה, אך מנין המוזמנים אצלנו לסדר עלה מאד, ולא יתאפשר לקיים את הריקוד והסיבוב המסורתיים בתוך הסלון בשל הצפיפות. עלה בדעתי רעיון - בצמוד לסלון ביתנו החדש ישנה מרפסת גדולה, ואליה יוכלו כולם לצאת ולרקוד באוויר הצח - אך רציתי לברר אם שינוי כזה לא יוצר בעיה הלכתית כלשהי.
תשובה
השאלה עצמה ראויה לשבח: חשוב לדעת שכל שינוי שעושים מהנהוג, אפילו אם נראה שאינו משמעותי, כדאי לבדקו עם מורה הוראה, כי מנהגים רבים שהשתרשו במשפחות נהגו בקפידה בידי אבות המשפחה שהיו מדקדקים במעשיהם, ויתכן שהמנהג היה דווקא באופן מסוים ואילו באופן אחר יש בעיה.
מחובת הקידוש בשבת ויום טוב, שיהיה 'קידוש במקום סעודה', ולכן אסור להפסיק בין הקידוש לסעודה, הן בהמתנת זמן ממושך והן ביציאה ממקום הסעודה שנחשבת להפסק.
בליל הסדר, קוראים את ההגדה זמן ממושך בין הקידוש לסעודה, ואין הדבר נחשב הפסק כי אמירת ההגדה היא צורך האכילה. אך לגבי יציאה ממקום הסעודה יש להקפיד כבכל שבת.
נסכם בקצרה את כללי קידוש במקום סעודה וההפסק ביציאה מהחדר: א. עשו קידוש ואוכלים בפינה אחרת באותו חדר, הרי זה קידוש במקום סעודה. ב. מעבר מחדר לחדר בתוך הבית מותר רק אם כיוונו בשעת קידוש לצאת לחדר השני. ג. מעבר מבית לבית, בכל מצב אינו נחשב לקידוש במקום סעודה.
לשאלה שלפנינו: לגבי מרפסות הבית שאין להם תקרה וחצרות צמודות לבתים, נחלקו הפוסקים אם יציאה לשם נחשבת הפסק או לא. דעת הגרש"ז אויערבך להקל במרפסת, ודעת הגר"ש ואזנר להקל גם בחצר הצמודה לבית. ויש מחמירים.
מקורות להרחבה:
אורח חיים סימן רעג סעיף א. ראו בהרחבה ביאור הלכה סימן קעח ד"ה בבית אחד אם דין קידוש במקום סעודה דומה לשינוי מקום בסעודה. ערוך השלחן סימן רעג סעיפים א-ג. ולגבי ליל הסדר: אשל אברהם (בוטשאטש) סימן רעג סעיף ב. פסקי תשובות סימן תעג אות ט. משנה ברורה דרשו סימן קעח סימן קעח הערה 9.