קידוש בגביע של פסח נושאים: במעגל השנה, כללי

שאלה
שנה שעברה חל אסרו-חג פסח בשבת קודש. במוצאי השבת עמדנו כל בני המשפחה וארזנו את כלי הפסח על מנת להעלותם ל'בוידעם', שם הם נשמרים במשך כל ימות השנה.
אחד מבני המשפחה הוצרך להיעדר בשעה זו מהבית לצורך מצוה, ועבורו הושאר גביע יין מכוסה, עם בשמים ונר הבדלה, כדי שיוכל להבדיל בשובו. הוא שב שעה קלה לפני חצות, עשה 'הבדלה' ואכל 'מלוה מלכה'. את הגביע, שכאמור היה מכלי הפסח הניחו בצד כדי שלא יגע בחמץ, אבל מאחר שהכלים כבר הועלו למקומם, וכדי לצרף את הגביע לשאר כלי הפסח היה צורך להוריד מהבוידעם ארגז כבד שבו כלים אחרים, ובני הבית היו עייפים מכדי לעשות זאת בשעה כזו, החליט מי שהחליט להניח את הגביע בפינת הוויטרינה ולהעלותו למחרת היום.
בליל שבת-מברכין, ערב ראש חודש אייר, התארחה אצלנו אורחת מחו"ל, היא התנדבה לערוך את שולחן השבת, ועשתה את הכל בצורה מושלמת. למעט פרט אחד – היא הניחה על צלחת הכסף את הגביע של פסח. כשאחד הילדים נחפז לתקן את הטעות, שאלה בתי שתחי': האם מותר לטלטל את הגביע של פסח בשבת 'רגילה'? הילד אמר: הרי גם השבת שעברה הייתה 'שבת רגילה' והשתמשנו בגביע הזה? אך בתי אמרה שיש הבדל: כלי פסח בשאר ימות השנה נחשבים מוקצה מחמת חסרון כיס שמייחדים לו מקום ומקפידים שלא להשתמש בו, אך בשבת הצמודה לפסח אין אפשרות אחרת ולכן בדעת האדם להשתמש בכלי הפסח גם בשבת זו.
האם להלכה נכונים דבריה של בתי או שהיה מותר להזיז את הגביע ממקומו ולהחליפו בגביע הרגיל?
תשובה
מותר לטלטל את הגביע ולהשתמש בו.
דנו הפוסקים אם שייך 'מוקצה מחמת חסרון כיס' בכלי שמלאכתו להיתר, ולהלכה אנו נוקטים להיתר.
בגביע המדובר, ההקפדה שלא להשתמש בגביע אינה מצד עצמו, אלא מסיבה צדדית - ההקפדה על הפרדת כלי הפסח מכלי החול, ולפיכך לכל הדעות אין הוא מוקצה כלל.
מקורות להרחבה:
יש שרצו לדייק מדברי המשנה ברורה (סימן שח סק"ח) לאסור מוקצה מחמת חסרון כיס בכלי שמלאכתו להיתר, אך הדבר מפורש להיתר בדברי שולחן ערוך הרב (סימן שח סעיף ד') שכתב שאין איסור של מוקצה מחמת חסרון כיס בכלי שמלאכתו להיתר.